Opleidingen

HBO communicatie

Persoonlijke effectiviteit

NLP Practitioner

Transpirit Intensive

Yoga docenten opleiding (2 jaar)

Hartcoherentie voor yogaleraren

Lichter leven groepstraject

Lichter bevallen docent

Transformatie coachopleidng

(ca 50 uur cliëntcoaching en 240 contacturen)​

Kennis over:

Yoga

Meditatie

Stressreductie/stressmanagement

Coachingsvaardigheden

Ontspanning en ademhaling

EFT (traumaverwerking

Hypnobirthing

Hypnose

NLP

My-Etool

Kleurentheorie Jung

Enneagram

Roos van Leary

Kernkwaliteiten en kernkwadrant

Chrakra's

"Coaching is your opportunity to take your life from good to great."

Mijn naam is Claudia Kolk. Ik ben 38 jaar en ik ben geboren in Kampen. Ik heb communicatie gestudeerd in Leeuwarden. En ik woon nu met mijn man en twee dochters in IJsselmuiden.

Bijna 15 jaar werk ik in het communicatievak. Eerst vooral als evenementenorganisator van commerciële evenementen, publieksevenementen en later bruiloften en public affairs bijeenkomsten.

Daarna is mijn doel altijd geweest om als communicatie-adviseur zowel intern als extern mensen door middel van communicatie optimaal te informeren, te betrekken, te binden en te (helpen) verbeteren. Daarnaast heb ik twee keer als interim manager en MT-lid mogen ervaren dat ik me liever richt op de mensen dan de middelen. En dat ik het liefste mensen help in hun persoonlijke groei.

'Never a dull moment' is wat mij al lang beweegt. Van opleiding naar opleiding. Van hobby naar hobby. Ik leef het leven op volle snelheid. Ik omarm alles dat op mijn pad komt. Niet minder vaak brengt me dat in een lastig pakket.

Niet voor niets ben ik dan ook altijd leergierig en nieuwsgierig naar mijn eigen ontwikkeling geweest. Ik ben altijd op zoek geweest naar manieren om me op een dieper niveau te verbinden dan de manier die de communicatiemiddelen me boden.

​Ik ontdekte dat het overgrote deel van onze handelingen onbewust zijn. Oftewel je wordt gestuurd door iets waar je geen invloed op hebt. Door je (zelf)bewustzijn te vergroten, krijg je meer invloed op dat wat je doet, denkt en voelt. En dat is soms spannend en het vergt soms lef. Het is niet altijd gemakkelijk om geconfronteerd te worden met onbewuste processen, maar een mooie weg is het wel.

Inmiddels heb ik dan ook al ruim 10 jaar ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wat startte met een korte cursus persoonlijke effectiviteit mondde uit in vele trajecten: retraites in Nederland, België en Nepal, opleidingen tot yoga-docent en NLP practitioner, cursussen in EFT, hypnose, hersentraining, ademtechnieken (yoga, BAM, hearthmath), meditatie, mindfullness en coachingsvaardigheden. En diepgaande persoonlijke ontwikkeling met de Transpirit intensive, Lichter leven groepstraining en ik heb me laten coachen door diverse coaches.

Nog steeds blijf ik mezelf inspireren door het lezen van boeken en het kijken van video's en het volgen van trainingen. Ik blijf leren. Ik heb de opleiding 'Transformatief coachen' van Bridgeman afgerond. Ook heb ik hun specialisatie 'Lichter bevallen' gevolgd. En een Masterclass 'Moederschapscoach voor professionals'.


 

Over Claudia