Zwangerschapscursus

Ik help je bewust en ontspannen bevallen met liefde voor jezelf, je partner en je kindje.

Wil jij je bewust voorbereiden op de geboorte?

Zoek je een zwangerschapscursus in de omgeving Kampen, die je helpt  jouw bevalling naar je eigen wens in te vullen? Wil je een cursus met alle aandacht voor jou en je bevallingspartner? Gefeliciteerd! Die heb je gevonden!

Een bevalling is een natuurlijk proces

Iets wat gewoon bij het leven hoort. En iets dat alle zoogdieren doen. Maar de mens is de enige soort die tegen een bevalling op kan zien. Door alle (horror)verhalen of beelden die we in ons leven hebben gezien of misschien wel zelf ervaren.

Stress en bevallen
Toch is het mogelijk om op een (redelijk) ontspannen manier te bevallen. Door ingeprogrammeerde beelden en ervaringen los te laten en vanuit ontspanning je bevalling aan te gaan. In deze zwangerschapscursus leer je wat stress is en doet in je lichaam en wat dat betekent voor je bevalling. Je krijgt inzicht in de vele redenen waarom zonder stress bevallen heel erg belangrijk is.

 

Ontspannen, maar voorbereid bevallen
Vervolgens gaan we aan de slag met hoe je dat dan kunt doen; stressloos of stressless bevallen. Tijdens de zwangerschapscursus staan je eigen wensen centraal. We oefenen uitgebreid met het ontspannen van je lichaam. De oefeningen kun je zowel voor als tijdens de bevalling inzetten. Zo bereid je je lichaam optimaal voor op de aanstaande bevalling. De voorbereiding is het halve werk. En erg belangrijk, want het is natuurlijk wel een intensieve en bijzonder ervaring.

 

Samen bevallen
De tijd dat de bevallingspartner er maar wezenloos naast staat met een washandje is voorbij. Maar hij of zij hoeft ook niet onbeperkt met je mee te puffen. Je bevallingspartner krijgt tijdens deze zwangerschapscursus uitgebreide tools om de bevalling echt samen met jou te doen. Met deze zwangerschapscursus leren jullie hoe de bevallingspartner een serieuze rol krijg. Van de mensen die bij je bevalling zijn, is per slot van rekening je bevallingspartner degene die jou het beste kent. Hij of zij ziet het wanneer er stress bij je is en krijgt de tools om jou te helpen stress los te laten. Ook loopt de communicatie (zoveel mogelijk) via je bevallingspartner. Zo kun jij je beter concentreren op een ontspannen bevalling (wat absolute noodzaak is om prettig te kunnen bevallen).

 

"Vooraf hadden we de cursus al als waardevol ervaren. We voelden ons al meer een team dan bij mijn eerste bevalling.

Ik ging dan ook met vertrouwen richting mijn bevalling. Uiteindelijk is mijn bevalling totaal anders verlopen dan verwacht. Toch heeft de cursus me heel erg geholpen. Vooraf heb ik veel geoefend met de ademhaling en ontspanning.

Dit kwam me echt van pas tijdens de bevalling. Maar vooral ook de bewustwording dat je het samen doet en

van twee mensen een team maakt met hetzelfde doel was heel erg helpend."

ANNEMIEN

moeder met kind
 

Waarom de zwangerschapscursus van Proud2Bmom?

De cursus is gebaseerd op de cursus Lichter bevallen van doula Monique van Leeuwen. Deze cursus is up-to-date en sluit aan op de laatste onderzoeken rondom de hersenen en stress en de invloed hiervan op bevallen. Bewezen technieken uit de Hearth Math methode, NLP, hypnobirthing zijn geïntegreerd

Grondig, maar niet in detail

Sluit aan bij de huidige kennis

We starten met de voorbereiding van je meest ontspannen en natuurlijke geboorte. We doorlopen het geboorteproces en alle mogelijke hulpmiddelen voor jouw bevalling. En we kijken nog een stapjes verder; na de bevalling. Je krijgt veel praktische tips.

Leuk!

Geen saaie lezingen of onnodig lange sessies. Deze zwangerschapscursus is fris, praktisch, toepasbaar en down to earth. Er wordt gebruik gemaakt van praktische voorbeelden en animaties. Zo krijg je een levendig beeld van wat je te wachten staat, En er mag veel gelachen worden.

Geen washandjesdrager of pufkoning. De partner is dé bevallingsondersteuner en heeft echt een rol. Alle communicatie loopt via de partner. Hij of zij weet per slot van rekening wat jij wilt en kent jou het beste. Ook helpt hij (of zij) je te ontspannen.

Partnerproof

Niets moet. Zolang er geen gevaar is voor moeder of kind, is alles mogelijk. Dat geldt voor de bevalling, maar ook tijdens de zwangerschap én tijdens de cursus. De hele aanpak van de zwangerschap en de bevalling richt zich op een zo natuurlijk mogelijke en ontspannen bevalling.

Je volgt jouw behoeften

BONUS!

Levenslange toolbox.

Jij en je bevallingspartner hebben een toolbox met communicatiemiddelen, ontspanningstechnieken en andere technieken voor een leuker leven, die je ook prima na je bevalling in kunt zetten.

Zwangerschapscursus

Hoe ziet de zwangerschapscursus eruit?

Tijdens de zwangerschapscursus zit je gewoon op een stoel en hoef je zelf geen houdingen en dergelijke in de groep te oefenen (tenzij dit gewenst is). Tijdens de gehele zwangerschapscursus betrekken we je bevallingspartner, zodat hij of zij procesmanager is van jou of jullie ontspannen bevalling. De zwangerschapscursus bestaat uit de volgende onderdelen.

Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de zwangerschap en bevalling?

We nemen eerst een kijkje in het vrouwenlichaam. Wat gebeurt er in de baarmoeder? Welke fases zijn er tijdens een bevalling? Je bewust zijn van wat er gebeurt, helpt je beter omgaan met de situatie.

 

Wat doet stress met je tijdens de zwangerschap en bevalling?

Tijdens dit deel van de zwangerschapscursus beginnen we met hoe een bevalling verloopt en wat er nodig is om ontspannen te bevallen. We kijken naar wat stress eigenlijk is. En wat er tijdens stress in je lichaam gebeurt. Vanuit hier kijken we naar het verband tussen angst, spanning en pijn. En hoe je bij je zelf de stress-modus kunt herkennen of hoe je partner deze stress-modus herkent. Erg belangrijk om eerst te weten wat het is om er het te herkennen en mee aan de slag te kunnen.

Wat is ontspannen bevallen?

Ik leer je hoe je in vertrouwen kunt bevallen. Ik geef je daarbij inzicht in de spiegelneuronen en neuroplasticiteit. Afhankelijk van hoe jij hiermee omgaat kun jij zelf invloed hebben of je in angst of in vertrouwen bevalt. Je leert je eigen relax-modus herkennen en je creëert de nodige positieve mindset voor een ontspannen bevalling op basis van vier pijlers, die je in een flow van positiviteit brengen.

Hoe ga ik ontspannen bevallen?

We komen steeds dichter bij jouw eigen ontspannen bevalling. Ik geef je diverse technieken die je helpen je angsten en zorgen los te laten en je beter laten ontspannen.. Je krijgt ademhalingstechnieken passend bij elke fase van de bevalling. Je partner leert masseren en drukpunten vinden die helpen tijdens jouw bevalling.  Om je positieve mindset nog steviger te  maken gaan we aan de slag met visualisaties en affirmaties en kijk jij welke tools jij kunt gebruiken. zo kies jij jouw eigen bevallingstools om jouw ontspannen bevalling te creëren.

Mijn bevalling

In het laatste deel van de zwangerschapscursus zetten we de puntjes op de i. We kijken naar de rol van je partner. Welke tools heeft hij gekregen en wat kan hij doen? Welke bevalhoudingen er zijn er allemaal? En welke keuzes zijn er na de bevalling? We maken een eerste aanzet voor jullie bevalplan. En we kijken even verder...voor als je straks mama bent.

 

 

 

"De zwangerschapscursus heeft een zeer positieve bijdrage geleverd aan het verloop van mijn bevalling. Ondanks dat het de tweede keer voor mij was, vond ik de gedachte om weer te bevallen, niet prettig. Mijn oudste dochter werd binnen 1,5 uur geboren en dit was voor mij behoorlijk heftig. Claudia geeft in haar cursus een aantal fijne ontspanningsoefeningen en bespreekt uitgebreid wat bijvoorbeeld stress met je kan doen tijdens de bevalling. Hierdoor ben ik me tijdens de bevalling heel bewust geweest van mijn eigen 'toestand', ik zorgde ervoor dat ik mijn ademhaling onder controle had en bleef tegen mezelf zeggen dat ik dit kon! Daarbij hebben we besproken hoe belangrijk het is, dat je je bevalling doorstaat, zoals jij dat zelf graag wilt. Ik heb dan ook de gehele bevalling, zelf de regie in handen gehad, zo fijn! En als laatste was ik mij veel meer bewust van de rol van mijn man, die hijzelf waarschijnlijk groot en deels onbewust uitgevoerd heeft, maar precies zoals ik dit graag zag. Mede omdat ik van te voren met hem gedeeld had, hoe ik het graag wilde. Uiteindelijk is mijn zoontje na het breken van mijn vliezen, binnen drie uur geboren. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen; maar het was een prettige bevalling! ."

SABRINA

 

 • Je neemt samen bewust de regie in handen en leert waarover je keuzes kunt maken.
 • Je maakt een plan dat bij jullie wensen past.
 • Je krijgt veel handvatten om stress te voorkomen.
 • Je krijgt persoonlijke aandacht
 • E-book in vertrouwen zwanger en bevallen
   
 • Ademhaling- en ontspanningsoefeningen
 • Thee en lekkers
 • Bonus! 80 geboorte-iconen voor je bevalplan
   
 • Bonus! MP3 met ontspanningsoefening

Wat je krijgt

 
Baby

"Ik heb de zwangerschapscursus positief ervaren. De training heeft mij inzichten gegeven om met een gerust hart richting de bevalling te gaan. Tijdens de training heb ik veel informatie gekregen over de zwangerschap en de bevalling. Dit gaf rust bij mijzelf. Ik heb geleerd om controle over mijn ademhaling te krijgen. Ook heb ik geleerd welke manieren van bevallen er zijn. Ik heb ik nu voor mijzelf duidelijk in kaart wat ik wil en hoe. Mijn vriend zei voor de training tegen mij; Waarom moet dit? Maar na afloop was hij positief. Hij heeft het gevoel dat hij beter op de hoogte is van de zwangerschap en bevalling. Hij heeft nu ook echt het gevoel dat hij mij tijdens de bevalling kan helpen. Claudia is heel erg betrokken bij de deelnemers. Ze gaf ons een gerust gevoel en ze straalde uit dat ze het leuk vond om deze cursus te geven."

CHANTAL

De kosten voor de cursus zijn € 249 (incl. BTW en reiskosten binnen Kampen/IJsselmuiden). Ik kan naar jullie toekomen, dan komt er vanaf Kampen 0,19 cent per km bij. Jullie zijn ook van harte welkom in mijn ruimte in IJsselmuiden.

Vergoeding is geheel afhankelijk van welke zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden op basis van een factuur en die kan ik je natuurlijk bieden. Enkele voorbeelden VGZ vergoed bij een aanvullende verzekering tot max € 100, OHRA vergoedt tot max € 200.

Je investering

Eén vrouw, twee verhalen.

Hoe verschillend een bevalling kan verlopen kan ik uit ervaring vertellen. En ik ben er van overtuigd dat ik zelf een duidelijke rol hierin heb gehad of gekregen. Mijn verhaal overtuigde me om andere vrouwen in hun kracht te zetten om zo de meest optimale bevalling te kunnen doen. Voor bijna alles in ons leven bereiden we ons voor of doen we zelfs een opleiding. En een bevalling en moederschap doen we maar zo.

"Bijna een kwart van de vrouwen kijkt na drie jaar met een negatief gevoel terug op hun bevalling"

Diana Koster